TOP 5 besmislenih odgovora od HR menadžera

3

U moru besmislenih odgovora koje sam dobijala kao obrazloženje zašto ne odgovaram nekoj poziciji posle 1000. selekcionog kruga, izdvajam omiljenih pet.

1. Koleginica se neplanirano vratila ranije sa trudničkog pa će privremeno raditi na ovoj poziciji.

2. Brzo bi ti dosadilo na ovom poslu.

3. Prekvalifikovana si za ovaj posao.

4. Ušli ste u najuži krug, ali izabrali smo drugog kandidata. ( Pa su kroz 3 dana dali oglas za tu poziciju)

5. Ipak se nismo odlučili za tebe. Da li možemo da te kontaktiramo za neke slične poslove? (Nikada se nisu javili)

Neretko su se HR menadžeri  koje sam sretala služili lažima u kojima sam ih vrlo brzo uhvatila. Beograd je mali grad. Neke od tih ljudi danas srećem slučajno u gradu ili poslovno. Meni  nije neprijatno. Da li je njima?

Za laž ne postoji opravdanje. Ljudski pristup i ukazivanje na neke nedostatke su obostrana korist – i za kandidata i imidž HR menadžera. Uprkos tome što nisam dobila posao koji sam želela, pamtim profesionalnost HR menadžera iz agencije Walton. Ukazao mi je na neke moje nedostatke  u radnoj biografiji , na osnovu kojih sam se orjentisala. Kultura otvorenog razgovora je temelj svakog odnosa.  Najjednostavnije je reći onako kako jeste, nego smišljati ono što nije.

3 Responses

  1. Đorđe Sugaris

    Ne zna se koji je tačno gori. Favoriti su ipak 2. i 3. Prekvalifikacija kao pojam ne treba ni da postoji. Čak je garancija da će posao biti urađen kvalitetno, čak i mimo očekivanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *